söndag 23 november 2008

jag ska aldrig gå på mammafika

problemet stiltje. att det är ett problem indikerar konformitet. det indikerar till och med mammafika. hellre repulsiv än brådmogen som man brukar säga.

trenden om registeringsskyltar på barnvagnar: död, snälla död. mammor mammafikar. pappafika låter ju skitbögigt och bohemiskt. lattepappa däremot, pappaledig, pappatid, pappafärg på barnvagnen. heroiskt. tjugofem procent är också bra.

om att jämföra barn: de sitter i hjordar i sf-parken och håller upp barnklumpar. de handlar på polarn och pyret. pengarna som blir över räcker till att amortera v70:n. de räcker också till böcker om hur man får bäst barn att jämföra med och till en abslider från tv-shop. toppa truppen.

idag i kassan vinkade ett barn åt mig han (hon, den) sa hej då. jaja, hej, hej. stolt mamma ler stolt samtidigt som hon stolt stegar iväg. jag skiter väl i det. jag kan också göra det där.

i grossessen får jag skratta åt det här.

vad kostar den här, det fanns inget pris.

mellan fem och sju drömde jag att en bebis, som tydligen var min, dök upp. mischa barton var där. det uppenbart könlösa barnet fontänkräktes och var ömsom skitstor och ömsom gullig, framförallt naken. jag kunde inga mammaknep. jag glömde barnet skitmånga gånger. varstans.

idag har jag arbeitat: nä, det är inte så lätt att veta, terminalerna ser ju olika ut överallt. ja, det verkar gå trender i klubbkort. jo, man skulle ha haft ett register till alla sina kort. jaha, du har också många kort. jaha, du fattar inte heller vad du ska göra med chipset. jaha, du tror också att det heter chips.

även barnen har druckit giftet. som små papegojor: vad kostar den här, det fanns inget pris. om lillgamla barn: härmapor. men vissa barn har briljanta föräldrar som har briljanta härmbarn.

när man byter kläder på herrdockorna tar man skrevtag. dockorna är skitstela och deras armar och händer ramlar av. de är blekgula. ett kraftigt tag om fingerad pung, dockan en och nittitti vågrätt, kollega som bänder på byxorna. det är högst förnöjsamt.

när vi var på medicinarspex aftonen på lördagen köpte jag te av en nervös. de hade inte varmt tevatten: jag hade flera minuter på mig att verka offensivt.

sånt (läs: avser de två sista styckena) postpubertalt chockerande roar man sig också vid tjugotvå.