fredag 28 november 2008

ät upp

vi spelade nattjazzy: sängjazzy. vi köpte jazzy och ett frågespel, båda i reseformat, på ica kvantum, det kan vara kul att ha, och spelade sängjazzy. sen skrek vi ut väggarna. jag och frida fortsatte med sängjazzyt. en kväll hade jag glömt hur man räknar ut sannolikhet. då slog jag alla tärningar fyrahundra gånger för att kolla om jag fick jazzy: det står alltså "400" på bruksanvisningen.

i januari trodde min enfald att det hade gått över. då ville jag bränna en skiva med uppgång och fall.

i wanna hold your hand - beatles. vi träffades på draggen och dansade som galna. pre tråk.

it ain't gonna work - moneybrother. vår låt. vi såg wendin på idun. vi höll om varann, skrattade och sa att det var vår låt.

stetotskop - säkert!. som handlar om alla relationer som är som våran.

för en lång, lång tid - håkan hellström. jag fick den av frida, för ändamålet.

kärlek är ett brev skickat tusen gånger - håkan hellström. jag hörde den första gången utanför hemköp. den är sorglig om saknad eller hämnd.

samma nätter väntar alla - markus krunegård. det är lättare att vara glad när man vet att en annan är ledsen.

det var jag som sluta lycklig - hästpojken. samma tema som krunegård: nu tror jag att erik är lycklig. och jag är det också. det finns ingen motsättning.

jag har aldrig längtat efter honom. jag har längtat efter när han var kär i mig: då fick jag fick bestämma. jag var inte ledsen alls när jag lämnade honom för fyra månader en sommar. det var orättvist att han bara kunde gå nu: och orimligt. därför ser blandbandet ut så här. och det är ju skitsvårt att glömma någon som glömt en.

nu läser jag en skitklok bok av stig dagerman. den heter bränt barn. den börjar såhär:

det är inte sant att ett bränt barn skyr elden.
det dras till elden som en mal till ljuset. det
vet att när det kommer nära skall det åter
bränna sig. ändå kommer det för nära.

hopp om livet. på ett annat ställe står det:

hon tycker om den som tycker hon är vacker. det är många som tycker hon är vacker. därför tycker hon om många. mest tycker hon om sig själv.

vi ska bowla ikväll: jag hoppas på smygdrama. vi ska bowla med paret: det här är min sambo och nu ska vi gå hem. för nu har jag suttit kvar som en galen i flera dar.