onsdag 3 december 2008

antingen plit eller pilt.

en polis måste vara tuff och stinn. för att få sig lite respekt stoppar man aldrig ner bältet i väskan, det man gör är att man kastar runt det, eller för all del snurrar det runt armen: som en rockring ungefär, fast för pistoler.

en annan sak som poliser gillar är brottning. brottning är bättre än kramar. och så slåss man, då får man respekt. om man gillar en tjej, nä brud. om man gillar en brud smäller man till henne på armen, under axeln. man har tränat skitlänge på det, sen mellanstadiet ungefär. man skulle kunna vara lite mjuktuff om man gillar det. då pratar man om djupa känslor ungefär som de gör i bonde söker fru, allt har man glömt tänka igenom noggrant.

det är viktigt att vara stark som polisstudent. man gör skitmånga test, det är innan man får statlig lön och börjar med munkar. om man slår ett rekord får man ligga med andra poliser.

det är också viktigt att man inte är bögig. är man bögig kommer man aldrig hinna springa ikapp nån.

fast jag har tuffa polistjejer i min korridor. dem gillar jag för att de inte gör sig till och för att de tycker om att vara starka. utom en tjej för hon brukar visst ljuga och säga att hon ska bli förskolelärare för att få ligga. det är för att en tuff tjejpolis är lesbisk ungefär som en damfotbollsspelare är det ganska ofta. hon borde inte ge med sig.

den andra är skitcool för hon pratar skithögt så att man vaknar. hon skrattar också, och skämtar och man tycker om henne. man tycker om henne för hon är inte tuff hon är modig.

när man ska bli polis är det till sist viktigt att ha kort hår och en superman-t-shirt. gärna lite kort. gärna lite snäv. och så ska man äta kycklingvingar: bara.

åttonde december tvålaxåtta

jag har läst stig dagerman. han skriver såhär också:

han ville att hon skulle glömma honom. det ville hon inte göra. hon tyckte inte tillräckligt mycket om honom.


aldrig mer kan den kudden bli ensam


och med ungdomar vet man ju hur det är; de springer ut och tror att de aldrig mer kommer tillbaka. men inne i rummen står de äldre och vet att ganska snart skall de ändå vara tillbaka.


och män är aldrig ensamma. vart de än går släppar de sin man med sig.

och jag rinner ut genom bröstet.